Migren botoksu’nun migren ataklarını azalttığı ve engellediği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Özellikle kronikleşen migren bazen 3 aydan daha uzun sürmektedir. Bazı migren atakları sık aralıklarla ortaya çıkar. Bazı hastalarda migren ile birlikte kusma, bulantı, ışığa karşı hassasiyet ortaya çıkabilir.
Migren hastalığına sahip olan kişiler bu hastalıktan dolayı kalabalık ortamlara girmezler ve ışıktan etkilenirler. Sosyal yaşamlarını kısıtlayıcı şekilde baş ağrısı yaşayabilirler. Bu yüzden, migren ataklarının sıklıkla olduğu durumlarda ve hastaların ilaçla çözüme ulaşamadığı durumlarda botoks uygulaması önerilmektedir. Migren botoksu yapılarak hastanın yaşam kalitesi yükseltilmekte ve ağrıları azaltılmaktadır. Botoks uygulaması ile kronik hale gelen baş ağrılarında önemli derecede azalma sağlanmaktadır.
Migren Tedavisinde Botoks Yönteminin Nasıl Bir Etkisi Vardır?
Migren ağrısının tedavi yöntemleri içerisinde yer alan botoks yöntemi tıbbi bir uygulama olarak yapılmaktadır. Bu tıbbi uygulama rastlantı sonucu ile belirlenmiştir. Çünkü estetik ve güzellik amacı ile yüze yapılan botoks uygulamaları birçok kişide Migren ataklarının azaltmasına yol açtığı için botoksun migren tedavisine iyi geleceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu yüzden de bu alana dair bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapılmış ve halen de yapılmaktadır.
Bunun yanı sıra, yapılan bilimsel araştırmalara göre boyun ve baş kısmındaki migren atağının başlamasına yol açan, sinir sıkışma noktalarıdır. Bu yüzden de botoks ile migren tedavisi yapılarak sinir sıkışması yaratan noktalara botoks enjekte edilir. Botoks uygulaması kasları tedavi eden bir yöntem olmaktadır. Yani botoks yöntemi uygulanarak sinirlerin sıkışmasının önüne geçilmeye çalışılır ve böylece migren atağı sonlanmış olur.
Migren Botoks Tedavisi Aşamaları Nelerdir?
Migren botoksu uygulaması yöntemi stratejisi hastanın baş ağrısının şiddetine, sıklığına ve tıbbi durumlara bağlı olarak belirlenmektedir. Migren hastalığının botoks yöntemiyle tedavi edilmesinde küçük iğneler kullanılmaktadır. Bu iğneler aracılığı ile ağrının oluşmuş olduğu bölgelere botoks ilacı enjekte edilir. Yapılan işlem sırasında acı ya da ağrı hissedilmez. Genellikle iki seans uygulandıktan sonra sonuçlar alınmaktadır. Migrenin şiddetine göre seans sayısı belirlenmektedir. Bazı hastalarda migren botoksu üç seans yapılabilir.